Om meg

Jeg er Ida Heggelund, og har for tiden welshen Lux hjemme. I tillegg har jeg Shankly som til daglig bor hos min mor på Hamar.

Jeg driver et lite oppdrett av Welsh Springer Spaniel, med stort fokus på helse og gemytt. Har hatt welsher rundt meg siden 2003, og har vært gjennom ulike aktiviteter med hund på de årene. Har vært innom agility, rundering, ulike type spor, ettersøk, spesialsøk, smeller og nosework. Det er ulike former for nesearbeid og grunnferdigheter det trenes mest nå.

Første welshen var Nemi og hun vekket min interesse for hund, rasen og trening av hund. Fra hennes første kull i 2006 ble Hera værende. De er dessverre borte begge to nå.

I 2013 tok jeg med meg Pop fra Danmark. Hun var en herlig frøken med mye motor. Hun ble norsk utstillingschampion, norsk viltsporchampion og godkjent ettersøkshund. I 2016 hadde hun et valpekull, hvor jeg behold Lux hjemme og Shankly som bor hos min mor. Lux er en arbeidssom frøken som aldri sier nei til tur eller trening. Både Lux og Shankly har valpekull etter seg.

Høsten 2014 ble jeg ferdig utdannet dyrepleier. Jeg tok tidlig NKK instruktør trinn 1. Har også gått Canis sitt klikkertrener kurs, og hundene her blir derfor klikkertrent.
Jeg klipper også en del hunder, spesielt spesielt spanielrasene, men kan også klippe en del andre raser.

Meg med Fenja og Lux